Algemene Informatie

Goed om te weten!

Als je op het timmerdorp komt is er veel te doen. Zeker als je voor het eerst ben is het wel even wennen. Hieronder lees je wat handig is om te weten voor jou als deelnemer en voor ouders. 

Vóór het timmerdorp

 • Je moet zelf gereedschap meenemen: een hamer, zaag en tang. Schrijf je naam erop, dan raak je het niet kwijt! LET OP: Je mag geen eigen hout meenemen! Voor spijkers en hout zorgen wij. Je mag je hut NIET schilderen.
 • Zorg dat je oude kleren aanhebt, maar zeker stevige schoenen; ook met warm weer geen slippers, sandalen of gympen! Rondslingerende spijkers kunnen zorgen voor vervelende wonden! Dit geldt ook voor de vrijwilligers en ouders die het veld oplopen: Zij geven immers het goede voorbeeld!
 • Kom je op de fiets? Plaats je fiets dan netjes in de rekken en zoveel als mogelijk aan de kant!
 • Het polsbandje is jouw toegangsbewijs tot het timmerdorp. Het is de bedoeling dat je het tijdens de timmerdagen om houdt. Kijk even op de pagina 'toegang en locatie' voor meer informatie.
 • Je mag zelf groepjes maken om een hut mee te timmeren. Hoe groot je groep is mag je zelf weten. Wij denken dat maximaal 10 kinderen handig is.  Dus: spreek van te voren af met je vriendjes en vriendinnen! Ben je alleen? Dat kan ook hoor. Er is altijd wel ergens ruimte. Papa of mama kan je daar op woensdagochtend bij helpen en anders vraag je het aan een vrijwilliger.
 • Je krijgt 1 pallet per kind, maximaal 8 per groepje. Hiermee maak je de vloer van je hut. Deze pallets leen je van ons. Je mag er dus niet in zagen.
 • Het terrein is verdeeld in 6 velden aangegeven met een nummer. De jongste kinderen komen op veld 1, de oudste achteraan op veld 6. Globaal: Op veld 1 groep 3, veld 2 groep 4, veld 3 groep 5, veld 4 groep 6, veld 5 groep 7 en op veld 6 kinderen uit groep 8. Natuurlijk mag er hier en daar gemengd worden.

Tijdens het timmerdorp

 • Limonade en fruit is gratis! en teven kan je snoepjes halen, ook voor de lunch wordt gezorgd ( bij allergieen geef het aan)
 • Je kunt ook knutselen in de knutseltent. Maak daar mooie dingen om je hut mee op te vrolijken! Ook kan je daar kaarten maken om aan elkaar te versturen. Er staat een brievenbus op het terrein!
 • Je dak wordt gekeurd door onze dak keurmeester. Je krijgt een kaartje met een dikke duim als je dak is goedgekeurd. Dan mag je pas op je dak staan en beginnen aan de volgende verdieping. 
 • Je kunt met jullie hut een prijs winnen. Kijk even hieronder bij Jury en beoordeling waar de jury allemaal op let. Op zaterdag worden de prijswinnaars bekend gemaakt!
 • Er zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag verschillende extra activiteiten. Kijk ook op de pagina's onder dagindeling
 • Aan het eind van de dag staat er een nieuwsbrief op de website en facebook!

Informatie voor ouders

 • Let op: ouders zijn zelf verantwoordelijk voor de heen- en terugweg van huis naar het timmerdorp. Daarnaast is deelname van de kinderen voor eigen risico! De organisatie verwacht dat er tijdens het timmerdorp de gehele week/dag iemand bereikbaar en in de buurt is voor als er iets is!
 • Wilt u even komen kijken? Dat kan elke dag bij het wegbrengen en ophalen! Tussentijds willen we liever geen extra mensen op het veld omdat het dan erg onoverzichtelijk kan worden. We vragen iedereen die niet als vrijwilliger  op de lijst staat dan ook het terrein een kwartier na aanvang te verlaten. Vanaf een kwartier voor de eindtijd bent u weer welkom om uw kind op te halen en te kijken! 
 • Komt u op de fiets? Plaats de fietsen netjes in de rekken en zoveel als mogelijk aan de kant om overlast in de buurt te voorkomen!
 • Op zaterdag zijn ouders, opa’s en oma’s en iedereen die verder nog wil komen kijken welkom tussen 10.00 en 12.00 uur. 
 • Tijdens het timmerdorp zijn wij telefonisch bereikbaar op:  0645458541  Via Facebook en email kan ook, maar tijdens de timmerdagen kan het dan iets langer duren voordat u reactie krijgt. 
 • Werkt u ook als vrijwilliger? Kijk dan zeker ook op de pagina 'vrijwilligers'.
 • Het is erg leuk om post te versturen aan kinderen op het timmerdorp, er zijn echte postbodes die dat komen bezorgen! Lees hieronder bij 'Post op timmerdorp' hierover meer informatie.
 • Timmerdorp is een kinderevenement, we vragen u daarom om niet te roken op de velden! U kunt evt. roken op het terras, links naast de kantine. Alvast bedankt voor uw begrip hiervoor.

Kijk voor de laatste informatie altijd even op: www.TimmerdorpAP.nl. Daar staan ook verwijzingen naar foto’s, die elke dag worden bijgewerkt. Bezoek ook zeker onze webpagina met sponsoren. Zonder hen zou het timmerdorp erg duur of zelfs onmogelijk zijn!

Post op timmerdorp

Iedereen kan post versturen aan een deelnemer op het timmerdorp. Schrijf de voor- en achternaam van het kind + eventueel straatnaam en huisnummer in het dorp op de enveloppe. In het timmerdorp staat een brievenbus. Daar kan de brief of kaart in gepost worden.

Stuurt u van buiten? Dan is het adres:
Voor en achternaam van het kind + eventueel straatnaam en huisnummer in het dorp,


t.a.v. Postbode Timmerdorp Anna Paulowna,
Dokter. Olreelaan 1    1761 GJ anna Paulowna

Jury en beoordeling

Op zaterdag worden prijzen uitgereikt. Er zijn 3 prijzen voor de onderbouw en 3 voor de bovenbouw. Alle kinderen van de prijswinnende hut krijgen een mooie beker! Er komt elke dag een deskundige jury met een bouwkundige achtergrond (oud timmerlieden) kijken. Zij doen de beoordeling aan de hand van door ons opgestelde criteria.

De helft van de beoordeling wordt bepaald door de gezamenlijke criteria ‘bouwtechnisch’ in combinatie met het criterium ‘zelfstandigheid’. De andere helft van de beoordeling wordt gevormd door de criteria:

 • Samenwerking en Gedrag,
 • Originaliteit/Creativiteit, 
 • Netheid/verzorging
 • Aankleding/extra versiering (zelf gemaakt?)
 • Presentatie (zaterdag)

De jury komt elke dag langs om de ontwikkeling te bekijken en om punten te geven. De jury doet zijn best om ook op zaterdag zoveel mogelijk hutjes nog een keer te bekijken. Omdat we niet zeker weten of dat lukt, kan het dus zijn dat je ze op deze dag niet voorbij ziet komen!

Tot slot

Het kan gebeuren dat een kind het, om wat voor reden dan ook, niet naar zijn of haar zin heeft of vervelend gedrag laat zien. Als het echt niet meer gaat na praten en waarschuwen en/of het plezier van andere kinderen komt in het geding, dan wordt u gebeld om uw kind op te komen halen. Wij hopen dat dit niet nodig is, maar we willen wel dat u van deze maatregel af weet.

Wij hopen ook dit jaar weer op een geslaagd KinderTimmerFeest!
TOT ZIENS!!